Výstavbou novej telocvične sa pokračuje v modernizácii obce

01.03.2010 Celý región

Banské 1. marca (TASR) - Východoslovenská obec v okrese Vranov nad Topľou zrealizovala v posledných rokoch viacero investičných projektov.
Po odkanalizovaní obce, výstavbe vodovodu a rekonštrukcii Kultúrneho domu zrealizovala samospráva v roku 2009 revitalizáciu budovy Základnej školy v hodnote takmer 335.000 eur a pre športové vyžitie žiakov, ako aj miestnych obyvateľov vybudovala telocvičňu z vlastných zdrojov za viac ako 200.000 eur.
\"Naše Zariadenie pre pohybovú kultúru, ktoré sme uviedli do prevádzky v týchto dňoch, môžu využívať deti miestnej Základnej školy, ako aj obyvatelia obce, \" uviedol pre TASR starosta Banského Štefan Petruň. Ako informoval, nové priestory, ktoré sú prístavbou školského zariadenia, ponúkajú podmienky pre basketbal, volejbal, nohejbal, halový futbal, ľahkú atletiku či stolný tenis. Podľa Petruňových slov miestna samospráva zafinancovala stavebnú činnosť, viacero športových pomôcok pre potreby vyučovacieho procesu v hodnote viac ako 10.000 eur si zakúpila Základná škola.
Obec Banské v roku 2009 zrealizovala aj samostatnú modernizáciu miestneho školského zariadenia. \"Na objekte Základnej školy sme vymenili strechu a vybudovali podkrovné priestory s piatimi novými triedami. Do konca marca by sme ju chceli skolaudovať, \" avizoval Petruň. Dodal, že výsledkom stavebných prác je aj nová školská jedáleň. Finančné prostriedky projektu boli použité na nákup 35 školských lavíc, 70 stoličiek a piatich tabúľ. Celková investícia v hodnote 334.537 eur bola financovaná z fondov Európskej únie (EÚ) a samospráva sa na jej nákladoch podieľala piatimi percentami.
V priebehu tohto roka sa obec pripravuje na opravu miestnych komunikácií, chodníkov, plánuje vybudovať autobusovú zastávku, zrevitalizovať centrum obce a most pri miestnej požiarnej zbrojnici. Celková výška oprávnených nákladov projektu, ktorý bude financovaný z fondov EÚ predstavuje 479.398 eur. Samospráva chce začať so stavebnou činnosťou v letných mesiacoch tohto roka.
 

Vyberte región